İşte Buharda Yemek Pişirme Teknikleri

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 13 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    İşte Buharda Sağlıklı Yemek Pişirme Teknikleri

    Seçici ve yemek konusunda oldukça hassas bireyleri olanlar, bu haber tam da size göre!..

    Başarılı Bir Şekilde Buharda Yemek Pişirme Yöntemleri!

    Aile fertleriniz buharda pişmiş yemeklerin lezzetine hayır diyemeyecek.. Çünkü bu kolay ve sağlıklı pişirme tekniği ile buharda pişmiş yemeklerin lezzeti diğer pişirme tekniklerine göre çok daha ön planda.

    Buharda pişirme tekniği, en sağlıklı pişirme yöntemlerinden biri olmakla beraber buharda pişen gıdalar besin değerlerini de kaybetmemektedir. Buharda yemek pişirme yollarının en popüler olanı katmanlı tencereler.

    İşte Buharda Yemek Pişirme Tarifleri

    [IMGALT=http://img.webokur.net/upl/uploads/buharda-yemek-pisirme-40068.jpg]buharda-yemek-pisirme-40068[/IMGALT]

    Buharda pişirmenin temelinde sıvılar yer alır. Et suyu ve meyve suları pişirmede kullanılabilecek en önemli sıvılardır. Sarımsak, soğan gibi aromatik tatlar ve farklı bitkiler de eklenerek, sıvının yemeğe iyice işlemesi önemlidir. Bu farklı aromatik tatlar sayesinde yemeğin lezzetide artacaktır. Bu tarz aromalar eklerken miktarı da gözetmekte fayda var. Çünkü bu baharatlar yemeğe ne çok baskın bir tat, ne de çok zayif bir tat bırakmamalıdır.

    Başk bir adım ise yemeğimizde kullanacağımız gıdaları eşit bir biçimde, küçük parçalar halinde doğramanız. Bu eşit doğrama yöntemi ile gıdalar aynı oranda pişeceklerdir. Gıdaların pişme süreleri de oldukça önemli. Örneğin bir havuz parçası, aynı boyuttaki bir balık parçasından daha uzun sürede pişecektir.

    En son olarak dikkat edilmesi gereken konu ise pişirme esnasında gıdaların kaynatılmaması ve tencere içerisindeki gıdaların tencere kapağında oluşan suya temas etmemelidir.