İyi Bir Mangal Nasıl Yapılır

Konusu 'Bunları biliyormuydunuz' forumundadır ve Yavuz tarafından 16 Haziran 2012 başlatılmıştır.

  1. İyi Bir Mangal Nasıl Yapılır

    İyi bir mangal yapmak istiyorsanız öncelile kenarları delikli kalın saclı ve genişçe bir mangalınız olması gerekir. Odun köpürünü atmadan önce tahta parçaları ile bolca ateş yakınız. Bütün odunlar alevlenip çökmeye başladıktan sonra odun kömürünü atınız. Odun kömürleriniz yanıp tamamen kor olana kadar üzerine pişirmek için hiçbir malzeme koymayınız. Kor haline gelen kömürlerinizi maşa ile iyice mangala oturtunuz ve ızgaranızı ısıtıp temizleyin. Kesik soğan bir parça yağ ile temizleye bilirsiniz. Daha sonra ızgaranıza dizeceğiniz malzemeleriniz kordan biraz yüksekte durmalı. Asla pişirirken rüzgarlama yapmayınız. Bu malzemenizin dışının yanıp içinin çiğ kalmasına sebep olacaktır. Pişirme esnasında damlayan yağlar alev alırsa eliniz ile biraz su çiselersiniz.

    [​IMG]

    Tavuk cinsi pişiriyorsanız derisini soymayınız. Pişirdikten sonra derisini soyarsınız. Mangalda pişerken yanmış yada yanmaya yüz tutmuş kısımları kesinlikle yemeyin. Ciddi derecede kansorojen madde haline dönüşmüştür. En son sönmeye yüz tutmuş korunuza patates patlıcan domates biber gömerek lezzetli bir salata hazırlaya bilirsiniz. Afiyet olsun.
     

  2. Cevap: İyi Bir Mangal Nasıl Yapılır

    Ben kalan ateşin üzerinde türk kahvesi seviyorum.Çok lezzetli oluyor hele bir de muhabbet güzelse... :D