Japon Güneşi Yemek Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 3 Mayıs 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Japon Güneşi Nasıl Yapılır

    Tadı ve görüntüsüyle misafirlerinizin beğenisini toplayacak 'Japon Güneşi'nin tarifini paylaşıyorum. Patlıcan sevenler için alternatif bir yemek olan Japon güneşi, yeni tatlar denemeyi seviyorsanız hoşunuza gidecektir.

    JAPON GÜNEŞİ

    MALZEMELER:

    • 1 kilo kemiksiz kuzu kuşbaşı
    • 2 adet patlıcan
    • 2 adet havuç
    • 2 adet yufka
    • 2 kaşık tereyağı
    • Yoğurt

    YAPILIŞI: Eti pişirme kabına alıyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ardından tereyağı ekleyerek kavuruyoruz. Rendelenmiş havuçları da ilave edip birlikte bir müddet daha kavuruyoruz. Kavurma işleminden sonra patlıcanları halka halka doğrayıp kızartıyoruz. Yufkaları tezgahın üzerine sererek üçgen şeklinde kesiyoruz ve içi boş şekilde sigara böreği görüntüsü vererek sarıp ve kızartıyoruz. Sonra servis tabağının en altına eti, onun üzerine patlıcanları yayıyoruz ve kızarttığımız yufkaları resimdeki gibi şekil vererek diziyoruz.

    Yanında yoğurtla birlikte servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

    [​IMG]