K Vitamininin Özellikleri Nelerdir

Konusu 'Biyoloji' forumundadır ve Nehir tarafından 18 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. K Vitamininin Özellikleri

    K Vitamini insanlar için hayati önem arz eden bir vitamin çeşididir.
    Lipofilik ve hidrofobik vitaminler grubunda yer alan K vitamininin K harfiyle adlandırılmasının sebebi bu gruptaki vitaminlerin ilk olarak bulunduğu tarihlerde Almanca Koagulations adlı bir dergide yer almasıdır. O zamandan bu yana K vitamini olarak adlandırılır.
    K vitamini, kanın pıhtılaşmasına yarayan bir vitamin çeşididir.
    Ancak şöyle bir durumda söz konusudur ki K Vitamini alımının yüksek olduğunu vakitlerde kan oldukça fazla pıhtılaşır ve damar tıkanıklığı ile karaciğer fonksiyonlarının aksamasına yol açabilir.
    K Vitamini şunlarda bulunmaktadır; yeşil yapraklı sebzelerde, ıspanak, kabak, lahana, yoğurt, yumurta sarısı, patates, yeşilbiber, Brüksel lahanası, karnabahar, marul, yeşil domates, fasulye, bezelye ve yeşil çay’dır. Bu gibi besinleri hayatımızda tüketmeye özen gösterelim.