Kabağın Faydaları Nelerdir

Konusu 'Bitkisel Tedavi' forumundadır ve Nehir tarafından 1 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Kabak ve Faydaları

    Kabak (cucurbita):
    Kabakgiller familyasından, meyvası sebze olarak kullanılan, otsu bir bitki cinsidir. Kökü saçak şeklindedir. Gövdesi sürüngen, köşeli, ince ve çok uzundur. Üzerinde sert ve kısa tüyler bulunur. Yaprakları büyük, kaba, tüylü; çiçekleri sarıdır. Meyvesi, etli ve suludur. İçinde kabak çekirdeği denilen pek çok tohum vardır. Sarı renkte çiçekler açan sürüngen bir bitki olan kabak oldukça besleyicidir. Özellikle B1 ve C vitaminleri ile potasyum ve fosfor mineralleri açısından zengindir. Ayrıca, bitkisel protein, nişasta ve çinko içerir. Kabak lif açısından da zengin bir besindir.

    Kabağın Faydaları:
    Kan yapar. Zihin açar. Sinirleri yatıştırır. Yüksek tansiyonu düşürür. Basuru olanlar için faydalıdır. Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser. Cinsel gücü ve doğurganlığı arttırır. Böbrek ve mesane iltihaplarını temizler. İdrar söktürür ve idrar tutukluğunu giderir. Çeşitli mantarların çoğalmasını engelleyici tesiri vardır. Prostattan doğan şikayetleri giderir. Mide ve bağırsaklara yumuşaklık verir, kabızlığı giderir. Helvacıkabağının çekirdekleri bağırsak kurtlarının düşmesine yardımcı olur. Şeker hastalarına faydalı olduğu, kan şekerini düşürücü tesiri olduğu saptanmıştır. Lapası dıştan tatbik edilecek olursa boğaz ağrılarını ve kadınlarda görülen akıntıyı keser. Özellikle yüksek potasyum muhtevası, yüksek tansiyonu ve çeşitli nörolojik hastalıkları olan hastalar için önem arz etmektedir.