Kabak Dizme Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 19 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Kabak Dizme Nasıl Yapılır Resimli Tarifi

    Kullanılacak Malzeme:
    5 adet kabak,
    4 diş sarımsak,
    2 adet limon,
    1 çay bardağı zeytinyağı,
    Un

    KABAK DİZME YAPILIŞI: İlk olarak Kabaklar boyuna dilimlenip tuzlanır ve suyunu salınca kurulanır. Fırın Tepsisi zeytinyağıyla yağlanır ardından Kabaklar unla kaplanıp tepsiye dizilir. Daha sonra Zeytinyağı gezdirilen kabaklar ortalama 180 derecede fırında pembeleşene kadar pişirilir.
    Sosu için; 2 adet limonun suyu sıkılıp 1 çay bardağı da zeytinyağı eklenir. 4 diş sarımsak küçük küçük kıyılarak sosa katılır. Kabaklar fırından çıkar çıkmaz hazırlanan sos dökülür.
    Böylece Kabak Dizme servise hazırdır.


    [IMGALT=http://img.webokur.net/upl/uploads/kabak-dizme-82815.jpg] kabak-dizme-82815 [/IMGALT]