Kahramanmaraşın neyi meşhurdur

Konusu 'Coğrafya atlası' forumundadır ve Nehir tarafından 3 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Kahramanmaraşın neyi meşhur

    Meşhur Yemekleri; Tirşik Çorbası, Tarhana Çorbası, Ekşili Çorba, Eşkilaye Sulusu, Çiğ Köfte, Leğen Çorbası, Suluyağlı Köfte, Yavan Köfte, Yoğurtlu Döğme Aşı, Kahramanmaraş Paçası, Kısır Köftesi, İçli Köfte, Ekşili Köfte, Yoğurtlu Köfte, Bezdirme Köftesi, Simit Köftesi, Çökelek Böreği, Biber Dolması, Kuru Dolması, Et Böreği, Bayram Çöreği, Patlıcan Dolması, Tas Pilavı, Kabak Dolması, Mimbar Dolması, Fıstıklı Pilav, Pıt Pıt Lapası, Acem Pilavı, Pancar Sarması, Maraş Pilavı, Kabak Lapası, Sömelek Köfte, Ekşili Kebap, Bazlama, Yoğurtlu Kebap, Dövme Aşı, Havuç Dolması, Nohut Yahnisi, Şekerli Peynirli Börek, Peynirli Börek, Ekşili Turşu, Ciğer Kebabı, Domatesli Maraş Kebabı, Patlıcan Kebabı, Etli Salçalı Bulgur Pilavı, Ekşili Bamya, Eli Böğründe, Borani, Söörme, Ekşili Havuç Salatası, Tavuklu Pilav, Yaprak Sarması, Şebit, Saç Kavurması, Kırma, Külbastı, Dövmeli Mercimek Çorbası, Bulamaç, Dondurma, Hapısa, Harmanda, Samsa, Baklava, Somun Arası Kebap, Ravanda, İlende, Baklava, Bastık, Gün Pekmezi, Dondurmalı Baklava, Fıstık Ezmesi, Un Sucuğu, Çullama, Ekşili, Et Kabağı, Salatalık Dolması, Pestil Sucuğu, Pestil

    Yaygın Tarım Faaliyetleri; Buğday, Nohut, Pamuk, Arpa, Çavdar, Fasülye, Mahlut, Şekerpancarı, Çilek, Zeytin, Fındık, Kayısı, Pirinç, Elma, Armut, Antepfıstığı, Dut, Yerfıstığı, Çamfıstığı, Kabak, Üzüm, Hurma, Kırmızı Biber

    Tarihi Yerleri; Ulu Camii, Şeyh Adil Çeşmesi, Çukur Hamamı, Andırın Azgıt Kalesi, Hatuniye Camii, Kahramanmaraş Kalesi, Taş Han, Afşin Hurman Kalesi, Süleymaniye Köprü ve Çeşmesi (Zeytun), Köroğlu Kalesi, Ceyhan Köprüsü, Andırın Geben Kalesi (Meryemçil), Çukurhisar Kalesi, Taş Medrese (Padişah kızı mezarlığı),Eshab’ı Kehf (Afşin), Orçan Kalesi, Andırın Haştırın Kalesi, Yaylaüstü Kalesi