Kahvaltıda Havuç Barları

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 28 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Kahvaltılık Havuç Barları

    Her ne kadar bu barlar kek tadında olsalarda, onlar sizin için daha yararlıdır: zengin vitaminlerle dolu kuru meyve , kabuklu yemişler ve havuçla doludur. Bunu yapmak için biraz fazla zamana ihtiyacınız olacak. Bu nedenle bunu bolca zamanınız varken yapın.

    1 1/2 su bardağı normal un
    1 1/2 su bardağı kepek unu
    2 çay kaşığı taçın
    2 çay kaşığı kabartma tozu
    1 çay kaşığı karbonat
    1/2 çay kaşığı zencefil
    1/4 çay kaşığı tuz
    2 yumurta
    1 bardak (2 veya 3 küçük) büyük olgun muz püresi
    3/4 su bardağı dolusu esmer şeker
    2/3 fincan sade ya da vanilyalı yoğurt
    1/3 su bardağı kanola yağı
    2 su bardağı rendelenmiş havuç
    (yaklaşık 4 büyük havuç)
    1 su bardağı dolusu ince kıyılmış kuru üzüm veya hurma
    1/2 su bardağı kıyılmış ceviz

    1. Fırını önceden 180 derecede ısıtın. 20'ye 30'luk bir kek tenceresini parşömen kağıdı ile kaplayın.
    2. Büyük bir kapta, normal unla, kepek ununu karıştırın. İçine tarçın, hamur kabartma tozu, karbonat, zencefil ve tuzu katın.
    3. Orta boy bir kaba, yumurta, muz, şeker, yoğurt ve yağı koyup birleştirin. Unu karışımın üzerine dökün. Üzerine havucu, hurmayı, cevizi katın ve karışımı güzelce karıştırın.
    4. Fırında 35 dakika veya kekin ortasına batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra fırın tepsisinde, bir nihalenin üzerinde soğutup dilimleyin.

    24 bar yapar.

    Devam edin: Bu keklerden bir kısmını hava geçirmez bir kapta 3 gün, dondurucuda 3 ay muhafaza edebilirsiniz.