Kakaolu Pudingli Kurabiye Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Nehir tarafından 31 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Kakaolu Pudingli Kurabiye nasıl yapılır

    Malzemeler:
    150 gr. erimiş margarin
    1 su bardağı süt
    1 paket vanilya
    1 paket kakaolu puding (toz halde kullanıyoruz)
    1 yumurta
    2 dolu yemek kaşığı kakao
    5 yemek kaşığı toz şeker
    2 yemek kaşığı hindistan cevizi
    4 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu

    Hazırlanışı:
    Erimiş margarin, süt, vanilya, toz puding, yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın.Hindistan cevizi, un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun.Hamuru 3 parmak kalınlığında bir rulo yapın ve bir parmak eninde dilimleyin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında 30 dakika kadar pişirin.İsterseniz erimiş çikolataya batırıp üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.Alternatif olarak muzlu, çilekli ve vanilyalı puding kullanarak deneyebilirsiniz. O zaman kakao kullanmazsınız. Damla çikolata, fındık ve ceviz ilave edebilirsiniz. İstediğiniz şekilde değiştirerek farklı kurabiyeler oluşturabilirsiniz.