Kalamar Balığı Nasıl Pişirilir

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 22 Mayıs 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Kalamar Balığı en kolay nasıl pişirilir, kalamar ızgara ve tava tarifi, Kalamar nasıl yapılır?

    Ayıklanan ve halka halinde kesilen kalamarların içerisine, tuz, biraz şeker ve biraz da karbonat ekleyip elinizle ovun.. İyice masaj yapın. Sertlik veren kısmı yavaş yavaş kalamardan ayrılacak ve bir sıvı salgılayacak,yumuşadığını hissedeceksiniz. Ardından bunu dinlendirmek için en az 8 saat dinlendirmek için biraz süte basıyoruz. Sütün içerisinde kalacak. Bu kalamarlarımızı yaklaşık sekiz saat civarında dinlendiriyoruz. Süt yerine soda, bira da kullanabilirsiniz, aynı etkiyi görür ama süt daha lezzetli olmasına neden olur.

    Kalamarları sütün içinde en az sekiz saat dinlendirmek gerekir.

    8 saat dinlenmiş kalamalarlarımızı unun içerisine atıyoruz.Unun içinde iyice unlanmasını sağlıyoruz. Tamammen unlanan kalamarları direk olarak yağa atıcaz. Ekmek kabuğu rengine gelen kalamarlarımız servise hazırdır yanında tarator sosla servis edebilirsiniz.