Kamkat Meyvesi Reçeli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Lavinia tarafından 6 Kasım 2013 başlatılmıştır.

  1. Kamkat reçeli nasıl yapılır?

    Kamkat meyvesi reçeli yapabilmek için ihtiyacınız olan malzemeler:

    1 kg kamkat meyvesi
    1 kg şeker
    2 su bardağı su
    yarım limon veya limon tuzu

    Önce kamkatları yıkayın ve bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölün. Çekirdekler büyükse çıkarabilirsiniz. Sonra kamkatları tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı su ekleyin, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kaynamasını bekleyin ve daha sonra kaynayan suyu süzün. Kamkatları tekrar tencereye alın. 2 bardak su ve şekeri ekleyerek pişirmeye başlayın. Reçel kaynayıp taşma kıvamına geldiğinde ocağı en düşük ısıya alıp yavaş yavaş kaynamaya bırakın. Bu şekilde aralıklarla kontrol edip kıvama gelmeye yakın limon veya limon tuzunu ekleyin. 5 dakika daha bu şekilde kaynatıp ocağı söndürün.