Kandil Simidi Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Yavuz tarafından 16 Haziran 2012 başlatılmıştır.

  1. Kandil Simidi Tarifi

    Eskiden kandillerde ziyaretleşmeler olur, insanlar o güne özle yemekler tatlılar yapar komşularına ikram ederlerdi. Zaman geçtikçe realite sanal bir hal aldı. Tebrikler telefon ve e-mail mesajlarını aşamaz oldu. Eski günleri yad etmek isteyenler için size kandil simidi tarifini sunuyoruz.

    Malzemeler:

    1 paket, kabartma tozu
    2 yemek kaşığı, sirke
    yarım su bardağı, yoğurt
    100 gr margarin
    2 tane yumurta sarısı
    1.5 yemek kaşığı, toz şeker
    1 tatlı kaşığı, tuz
    1 cay bardağı zeytinyağı
    2 tatlı kaşığı, mahlep
    alabildiği kadar un
    üzerine 1 yumurta akı
    susam

    Tarifi :

    Karıştırma kabına, yumurta sarılarını alalım, üzerine sırası ile oda ısısındaki margarini, sıvıyağını, yoğurdu, mahlebi, tuzu ve şekeri sirkeyi alalım. Üzerine azar azar un koyarak yoğuralım, kıvama gelene kadar un ekleyelim. Kıvama gelen hamurdan parçalar koparıp simit şekli verelim, yumurta akına batırıp sonra sırası ile susama batırıp bulayalım, hafif yağladığımız fırın tepsisine dizelim. 190 derecelik ısıda pişirelim, soğuduktan sonra servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

    [​IMG]