Kansere İyi Gelen Yiyecekler Hangileridir

Konusu 'Hastalıklar ve Belirtileri' forumundadır ve Demir tarafından 19 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. Kansere İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir

    Zamanın en amansız hastalıklarından kanserle doğal yollarla mücadele etmek de mümkün. Bazı besin maddelerini düzenli tüketmek kanser hastalığıyla mücadelede olumlu sonuçlar veriyor. Yapılan araştırmalarda kanser hastalığına en iyi gelen yiyeceklerin antioksidanca zengin olan yiyecekler olduğu tespit edildi. Şimdi her kanser türünün hangi besinlerle atlatılabileceğini açıklayacağız.
    Mesane kanserine en iyi gelen yiyecekler: Süt ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, soya fasulyesi, çay ve sarımsak
    Göğüs kanseri için besinler: Süt, elma, fındık, fasulye, lahana, mantar, havuç, kiraz, vişne, somon balığı, turp, ıspanak ve sarımsak.
    Kolon kanseri için: Karnabahar, kereviz, süt, fındık, kabuklu yemişler, tam tahıllı gıdalar.
    Yemek borusu kanseri için yeşil çay ve domates.
    Karaciğer kanseri için sarımsak ve yeşil çay
    Akciğer kanseri için: Portakal, fındık, narenciyeler, lahana ve az yağlı süt ve yoğurt.
    Pankreas kanseri için baklagiller ve domates,
    Yumurtalık kanseri için brokoli, karnabahar, lahana, yeşil yabraklı sebzeler.
    Prostat kanseri için zeytinyağı, fındık, fıstık yağı ve domates ürünleri.
    Mide kanseri için: Brokoli, lahana, bakla, soğan ve sarımsak. Bu yiyecekler sıraladığımız kanser türlerinde mücadele etmenin doğal çözüm yolları olarak bütün doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.
    Ancak bu yiyeceklerin tüketimiyle ilgili bazı uyarılarımız var. Bu yiyeceklerin mümkün olduğunca doğal ve taze tüketilmesi gerekiyor. Ayrıca dengesiz ve fazla besin tüketimi kanseri önlemek yerine tetikleyebiliyor. Besinleri birden tüketmek yerine gün içinde yayarak tüketmenin faydası daha fazla. Mesela yukarıda saydığımız besinleri günde beş öğün şeklinde tüketirseniz kanser riskini yüzde yirmi azaltıyor.
    Yiyecekleri tüketmekle birlikte spor yapmak da kanseri atlatmak veya kanserden korunmak için oldukça önemli. Yiyecekleri tüketerek spor yapmanın kanserden korunmada yüzde altmış oranında etkili olduğu tespit edilmiştir.
    Antioksidan içeren ürünler kolesterolü tetikleyeceği için bu ürünlerin gereğinden fazla tüketilmemesi, bu ürünler tüketiliyorsa vitamin takviyesiyle kolesterol sorununun önüne geçilmesi gerekiyor. Yani bu besinleri tek başına tüketmemelisiniz.
    Yeşil çay pek çok kanser türüne çare. Ancak yeşil çayın belli bir süreden sonra besin değerleri kayboluyor. Bu yüzden yeşil çayı en fazla beş dakika demledikten sonra tüketmelisiniz.
    Organik gıdalar diğer besinlerden daha pahalı olsa da içlerinde bulundurdukları enerji bakımından diğer besinlere göre daha sağlıklı. Bu yüzden imkanı olanların mümkün olduğunca organik gıdaya yönelmesi kanser riskini büyük ölçüde azaltıyor. Ayrıca organik gıdalar demir ve çinko açısından yüzde yirmi daha zengin. Hepinize sağlıklı ve huzur dolu günler dileriz.