Kara orman Pastası Nasıl Yapılır

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve webkolik tarafından 5 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. webkolik

    webkolik Süper moderatör Yönetici

    Kara Orman Nasıl Yapılır

    Bir pasta için 100 ayrı tarif olabilir mi? Olur! İşte bu pasta da o türden bir pasta!. Çok kremalı, az kremalı olan versiyonları ve çok şekerli olan tarifler de var. Ama en önemlisi içindeki mükemmel uyum, vişne ve çikolata!. Almanya'nın Kara Orman yöresinden gelen bir lezzet. Bu leziz pastanın hem tarif hem de lezzetiyle yaza en uygun olan tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

    PANDİSPANYA İÇİN:


    4 tane yumurta
    50 gram nişasta (4 yemek kaşığı)
    150 gram un (1 su bardağı)
    175 gram şeker (yaklaşık 1 su bardağı)
    4 yemek kaşığı sıcak su
    2 yemek kaşığı kakao
    3 yemek kaşığı vişne marmelatı
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    100 gram bitter çikolata
    1 şişe vişne kompostosu
    (Vişneleri süzün suyunu dökmeyin keki ıslatmak için kullanacaksınız)

    KREMASI İÇİN:

    1 Paket krem şanti
    2 su bardağı süt

    YAPILIŞI: Kremşantiyi 2 bardak süt ile çırpıp buzdolabına kaldıralım. Kek için; yumurtalar 4 yemek kaşığı sıcak su ile 2-3 dakika çırpılır, şeker yavaş yavaş eklenir. Un, kabartma tozu, valinya eklenip karıştırılır. Ardından kakao ve nişasta karıştırılarak elenir, sonra azar azar krema kıvamındaki harca dökülür. Bundan sonra mikser kullanmayıp kaşıkla karıştırılır. Daha sonra 26 cm'lik yağlanmış ve galete unu dökülmüş kek kalıbına dökülüp önceden ısıtılan 170 dereceli fırında pişirilir. Pişen pandispanya soğuduktan sonra 3'e kesilip vişne suyu ile ıslatılır. Islatılan pandispanyanın ilk katına 1 kaşık vişne marmelatı ve krema sürülür, vişneden biraz eklenir. 2. ve 3. pandispanya katına da marmelat konur, krema sürülür ve tekrar aynı işlem yapılır. Kekin üstüne ve kenarlarına kremşanti sürülür ve rendelenmiş çikolata ile kaplanır. Arzunuza göre üzeri vişnelerle süslenir.

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 5 Temmuz 2013