Karabuğday İle Yapılan Yemekler

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 16 Eylül 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Karabuğday ile hangi yemekleri yapabiliriz?

    Karabuğday ile yapılan yemek tarifleri sayfamızda resimli olarak sizlerin beğenisine sunuyoruz.

    Karabuğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi

    [​IMG]
    Gerekli Malzeme: 1 çay bardağı karabuğday
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı yoğurt
    2 lt su yada 1,5 lt su + 500 ml et suyu
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    1,5 yemek kaşığı kuru nane
    Tuz

    YEMEĞİN YAPILIŞI

    Karabuğday iki litre su da ile iyice haşlanır. Ayrı bir kaba yoğurt ve un eklenerek iyice cırpılır. Karabugdayın suyundan yoğurtlu karışıma bir kepçe konulur ve karıştırılır. Daha sonra yavaşca tencereye boşaltılır. Devamlı karıştırılarak topak olması önlenir. Çorba kaynadığında tuz eklenir. Ayrı bir kapta 3 yemek kaşığı zeytinyağına 1,5 yemek kaşığı nane koyularak yakılır ve çorbanın üzerine dökülerek sıcak olarak servis yapılır.

    Karabuğday Pilavı Yemek Tarifi

    [​IMG]
    Gerekli Malzemeler:
    1 su bardağı Karabuğday
    2 yk kaşığı zeytinyağı veya isteğe bağlı tereyağı
    3 bardak kaynar su
    yarım çay kaşığı tuz.

    Yapılışı;
    Yayvan bir tencrede yağ eritilir, yağ ısınınca yıkanmış Karabuğday ve tuz ilave edip karıştırılır. Üzerine 3 bardak kaynar su eklenir ve 15 dk boyunca veya karabuğday suyunu çekinceye kadar , kısık ateşte pişirilir. 10 dakika dinlendirdikten sonra da servis yapılır.