Karabuğday Pilavı Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 11 Eylül 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Karabuğday pilavı nasıl yapılır? Karabuğday pilavını hiç denediniz mi?farklı kokusu ve tadı ile damaklarınızda harika bir tat bırakacak. Son derece yararlı ve çok lezzetli karabuğday pilavının malzemeleri ve Tarifi şöyle;

    MALZEME
    1 yemek kaşığı karabuğday (greçka)
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    2 su bardağı su
    1 yemek kaşığı tereyağı
    tuz
    [​IMG]

    YAPILIŞI:

    İlk önce karabuğdayı (greçka)içerisindeki zararlı maddelerden arındırın .taşları ve siyah tohumları seçip atın.Daha sonra sıcak su ile karabuğday bir kaç defa iyice yıkanmalıdır ki bulanık suyu kaybolup suyu dupduru olsun. Yıkadığınız suyun sıcak olması çok önemlidir.
    Sonrasında teflon bir tavaya sıvı yağ konulur yağ ısınınca içine karabuğday eklenir ve 2 dakika kadar kavrulur üzerine de kaynar su dökülür. Orta ateşte kaynamaya bırakın ve kapağını kapatın. kapağını kapatmadığınız takdirde üst kısımı kuru kalacaktır. Tuzu da ilave edin ve kaynayınca altını kısın
    Pilavın pişip pişmediğini anlamak için tahta bir kaşık yardımıyla pilava daldırarak açın içerisinde hala su görünüyorsa pişmeye ihtiyacı vardır Bu duurmda suyu azalınca tereyağı ekleyin kaşıkla kontrol ettiğinizde suyunu çekmişse tereyağı içine işlemişse pilavınız pişmiştir demektir ocaktan alabilirsiniz.
    Demlenmesi için üzerine kağıt bir havlu kapatın.