Karadeniz Bölgesinin Hayvancılık faaliyetleri nelerdir

Konusu 'Coğrafya atlası' forumundadır ve Lavinia tarafından 19 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Karadeniz Bölgesindeki Hayvancılık faaliyetleri

    Karadeniz Bölgesinde hayvancılık faaliyeti önemli bir ekonomik etkinliktir.
    Kıyı kesiminde bitki örtüsünün gür olması yüksek dağ çayırlarının bulunması ve arazinin engebeli olması ve nemli iklim nedeniyle büyükbaş hayvancılık yapılır.

    Bölgenin kuzeyindeki Karadeniz balık potansiyeli bakımından zengindir.
    Türkiye balık üretiminin yaklaşık % 80'i Karadeniz'den karşılanır.

    Son yıllarda aşırı avlanma ve denizin kirlenmesi nedeniyle balık üretiminde düşme görülmüştür. Karadeniz'de 200 m den daha derinlerde zehirli gazlar sebebiyle canlı hayatı yoktur.Küçükbaş hayvancılık bölgenin iç kesimlerindeki ovaların kenarlarında yaygındır. Arıcılık faaliyetleri de bölgede gelişmiştir. Özellikle Rize-Anzer yöresinin balları çok ünlüdür.

    Gür otlaklar ve nemli iklimi büyükbaş hayvancılığı yaygınlaştırmıştır
    Batı ve Orta Karadeniz iç kesimlerinde tiftik keçisi yetiştirilir.
    Balıkçılık önemli geçim kaynağıdır.
    Bolu Yöre’sinde arıcılık ve kümes hayvancılığı yaygındır.