Karanfilin Faydaları ve Zararları Nelerdir

Konusu 'Bitkisel Tedavi' forumundadır ve Nehir tarafından 16 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. Karanfilin Yararları ve Zararları

    Karanfili Ağız’da ve mide’de ifrazatı artırarak, nişastalı ve diğer yiyeceklerin hazmını kolaylaştırır.

    Mide tenbelüği ve iştahsızlığı giderir.
    Çok kuvvetli dezenfektan olup, gıdaların mide ve barsakta kokuşmasını ve gaz yapmasını önler.
    En inatçı ishalleri derhal geçirir.
    Et ve et sulu yiyeceklerin bozulmasını, bayatlamasını ön*ler. İshal ve peklikte vücudun barsaktan zehirlenmesini, dola-yısıle çeşitli hastalıklara ve kansere karşı korunmasını sağlar.

    Sinir Sistemini Düzenler :
    Bedeni ve bilhassa zihni yorgunlukları giderir. Kalbi kuvvetlendirir, çarpıntıları zamanla geçirir. Hafıza zayıflığını, ağır işitmeyi, baş dönmesini, sinirden ileri gelen baş ağrılarını giderir.

    Dezenfektandır :
    insanı bulaşıcı hastalıklara karşı korur. Hastalara bakan diğer kimseleri çeşitli mikrop bulaşma*sına karşı korur.

    Cinsel Gücü Artırır :

    Kadın ve erkekte oinsel isteği çok artırır. Hanımlarda hamile kalmayı kolaylaştırır. Hamile kadınlarda uterusu kuvvetlendirerek, doğumu ko*laylaştırır.

    Diğer Faydaları :

    Bol idrar söktürür, vücutta çeşitli sebeplerden biriken su*yu dışarı atar.

    Damla hastalığını zamanla geçirir. Verem tedavisidde, diğer ilaçlar yanında bununda fayda*sı çok olur.