Karpuzun büyük bir faydası

Konusu 'Bitkisel Tedavi' forumundadır ve Elif tarafından 12 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Yaz aylarında büyük miktarda tüketilen karpuzun, kalp krizini önlediği belirtildi. Karpuzun kanseri önleyici bir özelliği bulunuyor ancak çekirdekleri ile beraber tüketildiğinde bağırsak tıkanmalarına yol açıyor. Karpuzun sağlığına büyük bir faydası olduğunu aktaran Opr. Doktor Adnan Tuna, karpuzun içerisinde C vitamini ve antioksidan madde olan laykopen adlı maddenin insan vücuduna kanserojen etkisi oluşturan maddelere karşı kanser önleyici bir özelliği olduğunu, anti kanserojen etkisi nedeniyle de insan sağlığına ayrı bir önemi olduğunu ifade etti.

    Diyet açısından da karpuzun ayrı bir önemi olduğunu kaydeden Dr. Tuna, "Karpuzun içerdiği yüksek potasyum nedeniyle kan dolaşımında bulunan sodyumun böbrek yoluyla atılmasını sağlayıp hem vücut kan basıncına olan faydası hem de böbreklerin daha iyi işlevsel hale gelmesini sağlayıp, kalbe olan yükü azaltıp kalp krizlerini yüksek tansiyonu önleme açısından da büyük önemi vardır. Özellikle diyet yapanlar karpuz yerken peynirle yememeleri gerek, çünkü peynir karpuzla yendiği takdirde aşırı kilo yapar" dedi.
    Ayrıca karpuzun çekirdeği ile birlikte tüketildiğinde bağırsaklarda tıkanıklara yol açabileceğine dikkat çeken Tuna, "Karpuz çekirdeğini fazla tüketmemek gerekir aksi takdirde fazla tüketildiğinde vücudun bazı organlarına zarar verebildiği gibi barsak tıkanmalarına da yol açabilir. Bunun için dikkat etmek gerekir"
    [IMGALT=http://img.webokur.net/upl/uploads/karpuz-27501.jpg]karpuz-27501[/IMGALT]