Kayısının Faydaları Nelerdir?

Konusu 'Bitkisel Tedavi' forumundadır ve Mira tarafından 7 Nisan 2014 başlatılmıştır.

  1. Kayısının Faydaları Neler

    Potasyum yönünden çok zengin bir meyvedir kayısı.Kayısıda bulunan Potasyum minerali, normal kalp atışı, kan basıncının ayarlanması ve kasların kasılıp gevşeme hareketinin gerçekleştirilmesinde büyük önem taşımaktadır.

    Kayısının içinde bulunan beta karoten, kanserin, özellikle akciğer kanserinin, kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesine yardımcıdır. Kayısı içerdiği kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemik erimesinin önlenmesine de faydalıdır. Ayrıca diş sağlığı açısından da önemlidir. İçerdiği demir ile kansızlığı önler, kan yapımına yardımcı olur, cildi ve saçı canlı tutma özelliği vardır. Demir, oksijenin vücutta tüm dokulara taşınmasına yardımcı olur, kan yapımını sağlamayada yarar.

    Ayrıca kayısı, doğal lif yani posa açısından çok zengin bir meyvedir. Bu özelliği ile bağırsakları korur, sindirim problemlerine yardımcı olur.Kayısı, kuru yada taze yenebileceği gibi reçeli ve kompostosuda yapılabilir.Kayısının yemeklerden sonra yenmesi ise hazmı kolaylaştırır.