Keçiboynuzu tozu nerelerde kullanılır?

Konusu 'Bitkisel Tedavi' forumundadır ve Ceren tarafından 20 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. Ceren

    Ceren Süper moderatör

    Keçiboynuzu tozu nerelerde kullanılır?


    Keçiboynuzu ve keçiboynuzu pekmezinin mucizevi faydaları vardır. Neler derseniz erkeklerde cinsel gücü arttırır.
    Keçiboynuzu olarak bilinen harnup, doğada bulunan güçlü besin kaynaklarından biridir. Cinsel gücü arttırır. Harnup pekmeziyle sperm sayınızı arttırabilirsiniz.
    Keçiboynuzu/ harnup (Ceratonia siliqua), baklagiller familyasından doğal olarak Akdeniz ikliminde yetişen ve baklaları yenen her daim yeşil ağaç ya da çalı türüdür. İngilizcesi “carob” ise de, genelde “St.Johns Bread” olarak bilinir. Almanca’sı da “johannisbrot” dur. Her iki lisanda da “Yakup Peygamberin Ekmeği” anlamına gelir. Yakup peygamberin çölde ekmek yerine tükettiği bir meyvedir. Yaklaşık 5000 yıldan beri bilinmektedir.

    Birkaç yüzyıl öncesine kadar şeker yerine veya yapılan tatlılarda ağırlıklı olarak harnup kullanılırdı. Günümüzdeki beyaz şeker üretiminin başlaması ile bu kültür ve sağlıklı beslenme yapısı yok olmuştur. Harnup ağacı ilk 15 yıl hiç meyve vermeyen bir ağaçtır. Yetişkin bir ağaç 1000 kiloya kadar meyve verebilmektedir.

    Olgunlaşmadan yenirse bağırsakları yumuşatır, olgunken kabızlık yapar. Yabani olanların tohumlarına ‘Kırat’ veya ‘Karat’ adı verilir. (0,2 gram 1 karat) Karat ölçüsü buradan gelmektedir.



    Keçiboynuzu Unu ( harnup özü ) İle Tarifler

    Keçiboynuzu ile Kahvaltılık
    1.5 Çorba kaşığı Keboy
    1.5 Çorba kaşığı Bal veya Pekmez
    1 Su bardağı Tahin

    Tahin bir kaseye konur ve harnup ilave edilerek iyice karıştırılır. Damak tadınıza göre bal veya pekmez (şeker) ilave edip ekmeğe sürülerek yenir. Her yaş için nefis bir kahvaltılıktır. Çocuklara ve gelişme çağındakilere yemekler arasında verebileceğiniz en sağlıklı şey, bir dilim ekmek üzerine sürülmüş KEBOY'lu tahin olacaktır.

    Keçibonuzu Unu ( harnup özü ) ile Süt
    1 Bardak Süt
    1 Tatlı kaşığı Bal veya Şeker
    1 Tatlı kaşığı Keçiboynuzu Unu

    Su bardağına koyduğunuz bir tatlı kaşığı keçiboynuzu özü üzerine karıştırarak süt ilave edilir. Bal veya şeker ilave edilir ve iyice karıştırılır. Çeşni olarak bıçak ucu ile vanilya ilave edilir. (Vanilya yerine kahve kreması da kullanılabilir.)

    Sıcak Harnup Özü
    1 Çay bardağı sıcak su
    1.5 Çay kaşığı harnup özü
    1-2 Çay kaşığı bal veya şeker

    1.5 Çay kaşığı Harnup unu bardağa konulur ve üzerine bıçak ucu ile tarçın ilave edilir. Üzerine karıştırılarak sıcak su , bal veya şeker ilave edilerek servis yapılır. ( Tarçın yerine Kahve kreması da kullanılabilir.)

    Yoğurtlu Keçiboynuzu Özü
    1 Bardak yoğurt
    2 Tatlı kaşığı bal veya şeker
    2 Tatlı kaşığı Keçiboynuzu Özü

    Kişi sayısına göre miktarlar aynı oranda arttırılarak derince bir kasede karıştırılıp servis
    yapılır.

    Muzlu Rulo Pasta
    Malzemesi:
    6 Yumurta
    6 Fincan un
    6 Fincan şeker
    4-5 parmak muz ve rendelenmiş limon kabuğu

    Bir tencerede yumurta ile şekeri yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpınız. Rendelenmiş limon kabuğu ve unu ilave edip hemen karıştırınız ve fazla beklemeden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökünüz. ( 1 cm. kalınlığında), orta sıcaklıkta hafif pembe oluncaya kadar (20-25 dakika) pişiriniz.

    Ilık iken içine hazırladığınız kremayı sürünüz.(7 no.lu tarif) . Rulonun başlangıç kenarına 3-4 adet soyulmuş muzu bütün olarak diziniz. Uzun kenarı boyunca kağıtsız olarak rulo yapınız, rulo üzerine tekrar krema sürünüz. Dövülmüş fındık ve ince yuvarlak kesilmiş muz ile süsleyin.

    Piramit Pasta ( Mozaik Pasta )
    Malzemesi:
    300 gr. Bisküvi
    1 Yumurta
    1 Su bardağı şeker
    1 Su bardağı süt
    1 Çay bardağı Harnup Unu ( harnup özü )
    1 Paket margarin
    Biraz fındık ve yeşil fıstık

    Margarini kaynayan su buharında eritiniz. İçine şekeri ilave edin. Şeker eriyince süt, harnup unu ve yumurtayı yediriniz. Bisküvileri ufak ufak parçalayarak hepsini karıştırınız. Yağlı kağıt üzerine boşaltınız ve kağıda sararak arzu ettiğiniz şekli veriniz. Buzdolabında beklettikten sonra yağlı kağıttan çıkararak dilimler şeklinde servis yapınız.

    Keçiboynuzu Özü ile Krema

    Malzemesi:
    2.5 Su bardağı süt
    1 Su bardağı toz şeker
    3 Çorba kaşığı Keçiboynuzu Unu
    1 Yumurtanın sarısı
    1 Paket margarin
    Vanilya ve rendelenmiş limon kabuğu

    Bir tencerede Keçiboynuzu unu, toz şeker, yumurta sarısı, vanilya ve limon kabuğu rendesini karıştırınız ve sütü yavaş yavaş ilave ederek ateş üzerinde karıştıra karıştıra pişiriniz. Koyulaşınca bir paket margarini ilave edip, ateşten alınız ve karıştırarak soğutunuz. Hazırladığınız kek veya pastalarda krema olarak kullanınız.

    Keçiboynuzu Özü ile Brownies ( Kek )
    Malzemesi:
    1.5 Bardak tereyağı veya margarin
    1.5 Çay bardağı bal veya şeker
    1.5 Bardak Harnup Özü
    1 Çay kaşığı vanilya
    1 Çay bardağı yoğurt
    1 Bardak kepekli un
    1 Çay kaşığı kabartma tozu
    1.5 Bardak kıyılmış ceviz veya başka çerez

    İlk dört malzemeyi iyice karıştırın, sonra yoğurt ilave edin ve karıştırmaya devam edin geri kalan 3 malzemeyi ilave edin. Orta sıcaklıkta 25 - 30 dakika pişiriniz. Soğuduktan sonra kareler şeklinde kesin, değişik çerezlerle süsleyerek servis yapınız.

    Harnup Unu ile Muhallebi

    Malzemesi:
    1 Lt. süt
    2 Su bardağı su
    1.5 Su bardağı şeker
    50 gr. Margarin
    1 Yumurta
    1 Çay bardağı harnup unu
    Un

    2 kaşık un ve margarini koyarak hepsini karıştırarak pişiriniz. Muhallebi kıvamına gelince kaselere konarak dolapta soğutulduktan sonra üzerine fındık, fıstık, dondurma konularak servis yapılır.