Kekik otu pekmezi

Konusu 'Bitkisel Tedavi' forumundadır ve Elif tarafından 15 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    kekik otu pekmezi nedir nasıl yapılır

    KEKİKOTU PEKMEZİ

    Kekik otu pekmezi; Öğle güneşinde toplanmış çiçekler ve saplar bir cam turşu kabına doldurulurken ıslak ellerle nemlendirilirler. Bir sıra bitki, bir sıra ham şeker olmak üzere kap bastıra bastıra doldurulur ve 3 hafta güneşli bir yerde bekletilir.
    Süzme sırasında, şekerlenmiş çiçekler ve saplar, biraz su ile yıkanmalı ve bu su pekmeze eklenmelidir.

    Elde edilen sıvı ağır ateşte, kaynatmadan ısıtılarak, içindeki suyun buharlaşması sağlanır. Pekmez ne ince, ne de kalın olmalıdır. Bu sebeple biraz soğutarak denemek gerekir.

    Soğuk algınlığında kekik otu pekmezi yemeklerden önce kullanılır.
    Balgam söktürücüdür.Öksürük,Astım krizini yatıştırmaya, bronşit ve uykusuzluğa iyi gelir.