Keten tohumu faydaları nelerdir

Konusu 'Bitkisel Tedavi' forumundadır ve Demir tarafından 1 Şubat 2014 başlatılmıştır.

  1. Keten tohumunun faydaları

    10 bin yıldır gıda olarak da kullanılan keten bitkisi, etkili bir gençlik, sağlık ve güzellik kaynağı. Keten tohumunda yok yok; Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici etkisi bunlardan birkaçı. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor.
    Keten tohumunun yararları
    • Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir
    • Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir
    • Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlı
    • Bağışıklık sistemini güçlendirir
    • Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir
    • Kalp-damar hastalıklarından korur
    • Kolesterol, şeker seviyesini dengeler
    • Yüksek tansiyonu düşürür
    • Romatizmal hastalıkları önler
    • Sinir sistemini güçlendirir
    • Hafızayı güçlendirir
    • Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir
    • Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir
    • Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar
    • Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır
    • Nasırlarda kompres olarak kullanılır
    • Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar
    • Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir
    • Öksürüğü giderir
    • Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak
    kullanılır
    • Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır
    Keten tohumu ne içerir?
    • Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri
    • Yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif
    • Protein
    • Lignanlar (kansere karşı maddeler)
    • Vitaminler
    • Mineraller
    • Aminoasitler
    Keten tohumu nasıl tüketilir?
    • Kaynatılarak içilebilir.
    • Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir. Bir kaşık ağza
    atıldıktan sonra arkasından su içilebilir.
    • Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur. Keten
    tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel
    bir tada kavuşur.
    • Tohum şeklinde de tüketilebilir.
    • Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu
    mamullere karıştırılarak da tüketilebilir.
    • Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından
    yeterlidir. Dozunu kaçırmamakta yarar var.