Kimyasal Sindirim Nedir (Kısaca Bilgi)

Konusu 'Eğitim Desteği' forumundadır ve Demir tarafından 24 Temmuz 2014 başlatılmıştır.

  1. Kimyasal Sindirim Nedir Kısaca

    Dışarıdan Alınmış olan büyük parça besinlerin, ağız, mide ve az da olsa ince bağırsaklarda fizyolojik olarak ek olarak ufak parçalara ayrılmasına mekanik sindirim denir. Edinilen büyük moleküllü besinlerin enzimler yardımı ile , ek olarak ufak moleküllere parçalanması olayına ise kimyasal sindirim denir.

    Yediğimiz besin maddelerinde yer alan , su, madensel tuzlar, vitaminler, glikoz, fruktoz, galaktoz, amino asitler, içki buna benzer ufak maddeler sindirime uğramaz. Yağlar, disakkarit, polysakkarit buna benzer karbonhidratlar, proteinler ve nukleik asitler (DNA ve RNA) kimyasal sindirim ile hücre zarından geçebilecek ufak moleküllere parçalanırlar. Kimyasal sindirim, ağız, mide, ince bağırsaklarda olabilir