Kıymalı Börek Tarifi Elde Açma

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 11 Mart 2014 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Elde Açma Kıymalı Börek yemek tarifi

    Acil durumlar için sık sık başvuracağınız bir lezzet olacağını düşünüyoruz. Biz bu böreği kıymayla yaptık ama siz patates, peynir gibi değişik harçlar da kullanabilirsiniz.

    MALZEMELER
    Hamuru için:

    3 su bardağı elenmiş un
    2 kaşık tereyağı
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    1 adet yumurta
    1 su bardağı ılık su
    1 tutam tuz

    İç Malzemesi:
    250 gr kıyma
    2 adet soğan
    1 adet kırmızıbiber
    1 adet domates
    1 adet yeşilbiber
    Tuz, karabiber, pul biber
    Üzeri için: 1 yumurta sarısı

    YAPILIŞI: Hamur için hazırladığımız malzemeleri karıştırarak güzelce yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakıyoruz. Harcı hazırlamak için önce soğanı ince ince kıyıyoruz, kıymayı da karıştırıpsulanmaması için harlı ateşte kavuruyoruz. İçerisine domates, yeşil ve kırmızıbiberi de küp şeklinde doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu ve baharatlarını ekleyerek soğumaya bırakıyoruz. Dinlenen hamuru biraz un serpiştirip tezgah üzerinde dikdörtgen şeklini vererek ortadan kenarlara doğru merdaneyle açıyoruz. Ortasına kıymalı harcı uzunlamasına yayıp rulo şeklinde kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar 30 dakika pişiriyoruz.