Kolay Çerkez Tavuğu Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 7 Nisan 2014 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Bugün sizlerle kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif paylaşacağız. Öncelikle kolay yapımı ve muhteşem lezzetiyle herkesin takdirini kazanmış "Çerkez Tavuğu" yla işe başlıyoruz. Misafirlerinize hem ara sıcak hem de meze olarak servis edebileceğiniz geleneksel bir lezzet.

    MALZEMELER:
    1 adet bütün tavuk
    4-5 adet kurutulmuş kırmızıbiber
    750 gr ceviz içi
    4-5 diş sarımsak
    4-5 dilim bayat ekmeğin içi
    4 su bardağı ılık tavuk suyu
    1-2 çay kaşığı tuz
    AYRICA:
    3-4 yemek kaşığı tereyağı
    2-3 çay kaşığı kırmızı toz biber

    YAPILIŞI: Tavuğu üzerini tam kapatacak kadar suyla haşlanmaya başlayın. Lezzetinin artması için de tencereye dörde bölünmüş bir adet soğan ve bir adet patates eklenebilir. İyice yumuşayan tavuğu tencereden alın ve ılık bir hale gelmesini bekleyin. Ilık hale gelen tavuğun etlerini kemiklerinden ayırıp büyük parçalar elde edecek biçimde didikleyin. Diğer taraftan, kuru biberleri haşlayıp süzdükten sonra çekirdeklerini ve sapını çıkarıp atın. Temizlediğiniz biberleri mutfak robotuna koyun. Üzerine sarımsakları ve ekmek içini ekleyin. Ceviz içini de ilave edip malzemeleri çekerek püre haline getirin. Püreyi derin bir kaba aktarın. Tuz, kişniş ve ılık tavuk suyunu da azar azar ilave edip kaşıkla iyice karıştırın. Böylece koyu muhallebi kıvamında bir karışım elde edeceksiniz.
    cerkez-tavugu-tarifi.jpg
    Didiklenen tavukları servis tabağına yayın, üzerine de hazırlanan bu sosu aktarın. İsterseniz sos ve tavuk etini karıştırarak servis tabağına da yerleştirebilirsiniz. Bir tavada kızdırılan yağa toz biber katın ve sosun üzerinde gezdirin. (Ceviz iyice dövülerek yağı çıkartılıp kırmızıbiberle karıştırılarak da gezdirilebilir.) Çerkez tavuğu orjinalinde ılık servise sunulur ama siz isterseniz soğuk olarak da ikram edebilirsiniz.