Kolay Peynirli Börek Tarifleri Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Eylem tarafından 17 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Eylem

    Eylem Süper moderatör Yönetici

    Kolay Peynirli Börek Tarifleri

    Fırında Peynirli Sigara Böreği Tarifi Peynirli Börek Tarifleri

    Malzemeler
    :
    4yufka
    200gr margarin
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 yumurta
    50 gr sert peynir
    1 demet maydanoz
    1 su bardağı yoğurt
    çörek otu veya susam


    [​IMG]

    Yapılışı:

    öncelikle Peyniri ufalayalım maydanozu kıyın yumurtaların sarılarını vede aklarını birbirinden ayırın peyniri maydanozu ve yumurta aklarını güzelce karıştıralım margarini eritin vede yufkalardan birini tepsiye kenarları sarkacak şekilde yerleştirin üzerine erimiş margarinden sürün bir yufkayı iri parçalara bölüp tepsiye yerleştirn üzerine peynirli karışımı yayın ve bir yufkayı daha iri parçalara bölüp koyun üzerine yağdan gezdirin kalan bir yufkayı yine parçalayıp yerleştrn kalan yağı gezdirelim yoğurt yumurta sarıları vede sıvıyağı çırpıp böreğe sürün taşan kenarlarını içe doğru kıvırın üzerine isteğe göre susam veya çörek otu serpe bilirsiniz. 200 derece fırında 25-30dk pişirelim. Afiyet olsun :eek:

    Fırında Peynirli Sigara Böreği

    Malzemeler:
    6 adet yufka
    yarım paket margarin
    1 adet yumurta
    içi için:
    peynir, maydanoz

    [​IMG]

    Hazırlanışı:

    Yufkayı açarak üzerine eritilmiş olan margarin fırça ile sürülür.
    Üzerine 1 kat daha yufka serilir. Daha sonra yufkaların büyüklüğüne göre şekildeki gibi kesilir.
    Ben 12 parçaya bazende 10 parçaya bölüyorum. Her bir parçaya iç malzemesinden koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Bütün yufkalar için aynı işlem yapılır.
    Sarma işlemi tamamlandığında, hepsini alacak şekilde bir kaba hazırladığımız börekleri süzgece yerleştiriyoruz üzerinden soğuk su gezdirelim aralarında boşluk bırakmadan düzgün bir şekilde yerleştirmeye özen gösterin . yağladığımız tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpe bilirsiniz
    200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
     
    Son düzenleme: 17 Kasım 2012