Kolay şeftali reçeli tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Berrak tarafından 9 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. Kolay Şeftali Reçeli Tarifi

    Şeftalinin zamanı geçmeden yapmanızı önereceğim farklı bir reçel tarifi vereceğim sizlere benimki şu an şekerde yatıyor. :)

    [​IMG]

    Şeftali Reçeli Yapılışı


    1 kilo şeftali
    1 kilo şeker
    1 çay kaşığı limon tuzu

    Şeftalileri bildiğinizin aksine yıkayıp kabuklarını soymadan minik minik doğrayın.Tencereye aldığınız şeftalinin üzerine şekerini ilave edin.Akşamdan sabaha kadar tencerenin ağzı kapalı şekilde beklesin.Ertesi gün orta hararetli ateşte ara ara çok fazla karıştırmadan yaklaşık 45 dak. pişirin.Pişme esnasında oluşan köpükleri ayrı bir tabağa alın.Peki reçelin piştiğini nereden anlayacaksınız.Bir kaşığı reçele batırın eğer su gibi akıyorsa daha kaynaması gerek.Diğer bir yöntemde bir tabağa bir kaşık reçel koyun ve ortadan parmağınızla ayırın reçel kıvamlı bir şekilde birleşiyorsa olmuş demektir.Reçeli kapatmadan son 1 dakika kala limon tuzunu da ekleyin.Sonrasında ılık iken kavanozlara boşaltın ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.Güneşte birkaç gün bekletin.Sonrasında serin yerde kahvaltılarınızı tadlandıracaktır.... :))) Afiyet olsun...