Kolay Şekerpare Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve merih tarafından 17 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

  1. Şekerpare Tarifi Resimli

    Malzemeler:

    2 yumurta
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı yoğurt
    1 silme ay kaşığı tuz
    1 vanilya
    1 kabartma tozu
    3-3,5 su bardağı un

    Üzerine sürmek için:

    1 yumurta sarısı

    Şerbeti için:

    3 su bardağı şeker,
    3 su bardağı su

    Üst süsleme için:

    Fındık

    Hazırlanışı:


    Yumurta, şeker, sıvıyağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu ve tuzu iyice karıştıralım. Üzerine elenmiş unu kontrollü bir şekilde ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. 3 bardak kesin alıyor fakat bardak ölçüleri farklılık gösterebildiğinden siz yine de dikkatlice unu eklemeye özen gösterelim.

    İyice kıvam alan yani kulak memesi diye tabir ettiğimiz kıvama gelen hamurumuzdan cevizden çok az daha küçük parçalar koparalım. Kopardığımız hamuru ister oval isterseniz de yuvarlak şekil verebilirsiniz. Şekil verdiğimiz hamuru çok az yağlanmış tepsiye dizelim. Tüm malzeme için aynı işlemi uygulayalım. Daha sonra bir yumurta sarısını çırpıp fırça ile tatlımızın üzerine sürelim. Çatal yardımıyla da üzerine hafifçe bastırıp şekil verelim.
    Önceden ısıtılmış 200 ‘C lik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.

    Tatlı fırında pişerken şerbetini hazırlayabilirsiniz. Bir tencereye su ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. İşte şerbet hazır.

    Fırından nar gibi pişmiş olarak çıkan tatlımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 2-3 dk sonra teker teker şerbete batırıp 1 dk kadar şerbette bekletelim ve tepsiye dizelim.
    En son olarak kalan şerbeti tatlılarımızın üzerine gezdirelim. Üzerine bir tepsi kapatalım ve 1 saat bekletelim. Süre sonunda servis yapalım.

    Afiyet Olsun

    [​IMG]

    alıntı

     

  2. Cevap: Kolay Şekerpare Tarifi Resimli

    İrmikle yapılan şekerpare daha güzel oluyor bence.