Kolon Kanserinden Korunma Yöntemleri

Konusu 'Bilgi bankası' forumundadır ve Lavinia tarafından 22 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Kolon Kanserinden Korunma Yolları

    Lifli gıdalar tüketmek kolon kanserinde koruyucu olmaktadır. Bu durum yapılan deneylerle de desteklenmektedir. Bol lifli gıdaların tüketimi kolon kanseri riskini azaltmaktadır. Bu maddeler kanserojenlerin yoğunluğunu azaltmaktadır.

    Yağlı besinlerle kolon kanserinin yoğun bir ilişkisi bulunmaktadır. Yağ oranı az besinler tüketmek kolon kanserine yakalanma riskini azaltmaktadır. Kırmızı et ve yağlı besinler tüketimi de kolon kanserini arttıran etkenler olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Düzenli kontroller yaparak kolon kanserinden korunmak mümkündür. Özelikle erken teşhis konulması konusunda düzenli kontrol yaptırılması büyük önem taşımaktadır.

    Bu yöntemlerin dışında düzenli egzersiz ve yeşil çay ile de korunma sağlanabilir. Yeşil çayın kansere karşı koruyucu etkisi olduğu düşünülmekte, düzenli egzersiz de bağırsak hareketlerini düzenlemektedir.