Kore Yemek Kültürü

Konusu 'Dünya ülkeleri' forumundadır ve webkolik tarafından 18 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. webkolik

    webkolik Süper moderatör Yönetici

    kore yemek kültürü dünya mutfakları

    Kore Yemek Kültürü

    Kore yemekleri besleyici, vitamini bol ve genellikle düşük kalorilidir. Kore mutfağı Sebze ağırlıklı bir mutfak olduğu için kilo almaktan korkmadan her tür yemeği tüketebilirsiniz. Dünyaca ünlü Kore yemek kültüründe öne çıkan tatların başında bol sarmısak ve kırmızı biber gelir.Zaten kore restorantlarına girdiğinizde de baharat ve sarımsak kokularını bolca duyarsınız.Koreliler yemeklerde lezzeti artırmak için çeşitli baharatlar, soya sosu, susam yağı ve zencefil kullanırlar.

    Kore mutfağına 17. yüzyılda kırmızı biberin girmesi ile birlikte Kore yemeklerinde bir devrim yaşandı. Koreliler kırmızı biber sayesinde balıkları ve sebzeleri günlerce saklamanın yolunu buldular ve bu şekilde meşhur Kimchi ortaya çıktı.

    Korelilerin yemek geleneğinde arka arkaya servis yapmak yoktur, bütün yemekler aynı anda masaya konur. Ana yemek her zaman çorba, pilav ve kimchi ile tamamlanır.

    Soya sosu, susam yağı, sarmısak ve baharatlarla marine edilmiş ızgara dana eti olan Pulgogi'yi denemeniz tavsiye olunur. Ayrıca Korenin meşhur yemeklerinden Ramen tarifini de deneyebilirsiniz. RAMEN yapılışı