Kremalı Bezelye Çorbası Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 5 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Bugün sizlerle besin değeri yüksek, lezzetli bir çorba hazırlayacağız. Baharın gelmesiyle taze sebze ve meyvelerimize kavuştuk. Bunlardan biri de bezelye. Vitamin, protein ve lif açısından zengin olan bu sebzeyi çocuklarınıza ve ailenize leziz bir çorbayla sevdirebilirsiniz.

    MALZEMELER:
    400 gram ayıklanmış taze bezelye
    1 adet orta boy soğan
    2 diş sarımsak
    3 kaşık sıvı yağ
    Yarım kutu krema
    1 buçuk çorba kaşığı un
    1 kaşık tereyağı
    4-5 su bardağı tavuk suyu

    YAPILIŞI: Tencereye 2 kaşık sıvı yağ dökerek soğanı ve sarımsağı 2-3 dakika orta ateşte kavurun. Üzerine 4 su bardağı tavuk suyunu döküp kaynatın. Kaynamaya başladığında bezelyeyi ilave edip pişmeye bırakın. Piştikten sonra 5-7 dakika bekledikten sonra bir kaba alıp el blenderi ile ezin. Başka bir tencerede unu, tereyağı ve artan 1 kaşık sıvıyağ ile kavurun. Püre haline getirdiğiniz bezelyeyi tencereye ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyin. Kıvamı koyu olduysa biraz daha su ekleyin Son olarak kremayı da ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp sıcak olarak servis edin.
    kremali-bezelye-corbasi-tarifi.jpg