Krep hamuru malzemeleri yapılışı

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 13 Haziran 2012 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Krep hamuru için malzemeler

    Krep hamuru tarifi malzemesi

    Hazırladığınız Krepleri dilerseniz tatlı reçeller, çikolatalar, ballar eşliğinde yiyebilirsiniz. İlk yaptığınızda güzel bir sonuç edemezseniz üzülmeyin. Zamanla çok daha güzel olacaktır. Aşağıda verdiğim krep tarifi denenmiştir,şimdiden afiyet olsun.

    2 yumurta
    1,5 su bardağı un
    1 su bardağı su
    yarım su bardağı süt
    1 çay kaşığı tuz
    bir yemek kaşığı kadar margarin

    [​IMG]

    Unu karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine yumurtaları sütü ve suyu ilave edip iyice karıştırıyoruz. Topaklanma olmayacak şekilde ne kadar uzun süre karıştırırsak o kadar iyi olur. Kek hamurundan biraz daha akıcı, biraz daha yumuşak bir hamur elde edeceğiz. Bu kıvama gelen kadar karıştıralım. Daha sonra teflon tavamıza bir kaşık kadar margarin yağı koyup tavamızda kızdırmadan eritiyoruz hafif ateşte. Eriyen yağımız ısındıktan sonra tavamızın büyüklüğünü ve istediğimiz kalınlığı göz önünde bulundurarak bir kepçe kadar hamur koyuyoruz. Hamurumuzu dökerken yaymaya dikkat ediyoruz. Yayarak dökmemiz gerekli. Hamurumuzu güzelce döktükten sonra her iki tarafıda pişecek şekilde çevirerek pişiriyoruz.