Kurabiye yapmanın püf noktaları

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 22 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Kurabiye yapmanın püf noktası

    Ağızda dağılan kurabiye yapmanın püf noktaları

    • Kurabiye yapımında kullandığınız margarin veya tereyağı oda sıcaklığında olmalı
    • Daha sert olması için eritilip soğutulmuş yağ kullanılır
    • Ölçüsünden fazla un ilavesi yapılmamalı
    • Mutlaka buzdolabında bekletilmeli hamur el sıcaklığı ile cıvıklaşıyor,toparlanması için 15 dakika ila 30 dakika arasında buzdolabında bekletin
    • Kurabiyelerin şekilleri bozulmasın,üzeri çatlamasın,kabartma tozu kokmasın diyorsanız ya kabartma tozunun miktarını azaltın ya da hiç ilave etmeyin
    • Düşük sıcaklıkta pişirilmeli ve sık sık kontrol edilmeli
    • Sertleşmeden fırından çıkartılmalı bu tarz kurabiyeler soğudukça kıvamını alıyor
    [​IMG]