Kurban Eti Nasıl Kavrulur

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Lavinia tarafından 13 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. Kurban kavurması nasıl yapılır?

    Kurban Bayramıyla birlikte birçok evde kavurma yapılacağı muhakkak. Peki kurban eti kavurması en lezzetli nasıl yapılabilir? Bunun için aşağıda yazanlara göz gezdirmeniz gerekiyor :)

    Tavayı bir süre ısıtın. Sonra içerisine iç yağı ekleyin (etin kendi iç yağı). Yağı bir süre eritin daha sonra etleri ekleyin ve 7-8 dakika kadar harlı ateşte pişirin. Etler kavrulduktan sonra lezzetini arttırmak için bütün bir soğan ekleyin. Soğanı doğmayyın çünkü kavurma uzun sürede pişeceği için soğan da dağılacaktır. Harlı ateşte biraz kavurduktan sonra ateşi kısın. Eğer acıyı seviyorsanız biraz pul biber ve defne yaprağı ekleyin (Defne yaprağı kuzunun kokusunu alır). Biraz da kekik ekleyerek eti yumuşayana kadar pişirin.
    Dana kavurmasını da buna benzer şekilde yapabilirsiniz. Dana etinin pişmesi daha uzun sürer. Bu nedenle biraz kavurduktan sonra etleri bir süre kavurduktan sonra içerisine 1 su bardağı su ekleyin.