Kurban Eti Nasıl Saklanır?

Konusu 'Sağlıklı Yaşam' forumundadır ve Elif tarafından 16 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    kurban eti saklama

    Kurban bayramında et saklama püf noktaları

    Bayramda kesilen kurban eti buz dolabında 0-2 derecede 6 gün, buzlukta bir iki hafta saklanabilir. Bayramda etin bir bölümünü dolapta saklamak isteyenlerin özellikle derin dondurucuda uzun süreli saklama konusunda dikkatli olmaları gerekir. Sağlık uzmanlarına göre kurban etleri, birer tüketimlik halinde buzdolabı poşetine konularak saklanmalı.Çünkü ette saklama süresi çok önemli.
    [​IMG]

    -Derin dondurucuda eksi 18 derecede en fazla 3 ay saklanmalı.

    -Et, buz dolabında 0-2 santigrat derecede 6 gün, buzlukta bir iki hafta saklanabilir. Et kıyma haline dönüştürülmüşse bu süre en fazla 3 gündür.

    -Etler buz dolabına hemen konulmamalı kesimden sonra etin kendi sıcaklığının düşmesi için en az 5-6 saat bekletildikten sonra buzdolabına kaldırılmalıdır.

    -Et, kesimden sonra önce temiz kaplara alınmalı sonra güneş görmeyen bir ortamda, 14 derecenin altında bir sıcaklıkta hava almadan dinlendirilmeli.

    -Donmuş etlerin buzları çözüldükten sonra yeniden buzdolabına konulması son derece sakıncalı. Bu nedenle çözdürülen et tekrar dondurulmamalı, hemen pişirilmeli ve tüketilmeli. Aksi durumda beklenmedik zehirlenmeler meydana gelebilir.

    -Taze et hazmı zor olduğundan 24 saat bekletildikten sonra tüketilmesi önerilir.Bu nedenlede etlerin bir yemeklik kadar küçük parçalar halinde buzdolabında poşetlerde saklanmasına özen gösterilmeli.