Kurban Etleri Nasıl Saklanır?

Konusu 'Bunları biliyormuydunuz' forumundadır ve Yavuz tarafından 19 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. Sağlıklı koşullarda ve hayvan zorlanmadan kesilmelidir. Zorlanan darp edilen hayvan kendini sıktığından et kalitesi düşmektedir. Ayrıca kesildikten sonra kanının iyice damarlardan boşalması sağlanmalıdır. Bu koşullar sağlandıktan sonra en az 5 veya 6 saat et oda sıcaklığı ortamında dinlenmeye bırakılmalıdır.

    Kurban etlerinin nasıl saklanacağını maddeler halinde sıralayacak olursak;

    1- Etler dinlenmeye bırakıldığında mümkünse birbirine değmemelidir.

    2- Daha sonra etleri pişireceğiniz porsiyon miktarlarınca buzdolabı poşetlerine ayırıp sınıflandırmalısınız

    3- Yakın zamanda tüketeceğiniz etleri 0 ile -2 seviyelerinde buzdolabına yerleştirmelisiniz.

    4- Uzun zaman sonra tüketeceğiniz etleri suyu ve havası alınmış şekiilde poşetleyerek difrize kaldırmalısınız.

    5- Etleri koku verecek diğer gıdalar ile bir arada saklamayınız.

    6- Bu saydıklarımız pişirmeden saklama koşullarıdır. Dilerseniz etin bir kısmını kavurma yaparak saklayabilirisiniz. Böylece bozulmadan daha uzun süre kullanabilirsiniz.

    7- Etlerin saklanma koşulları ne olursa olsun ilk 24 saatten sonra tüketilemeleri gerekmektedir. Bu daha lezzetli ve sağlıklı olmalarına sebeptir. Uzun süre saklanan uygun koşullarda kaldığı ve pişirildiğinde bozulmasada besin değerlerini yitirmektedirler.

    Aslında kurban etlerini üçe ayırıp bir kısmını komşulara bir kısmını ihtiyaç sahiplerine diğer bir kısmınıda evde tüketmek ve msafirlere ikram etmek üzere kısa sürede tüketmek en doğrusudur. ywx
    [​IMG]
     

  2. Cevap: Kurban Etleri Nasıl Saklanır?

    ben bir türlü saklamayı beceremiyorum :)
    bilakis saklıları bulup hemen tüketiyorum :D