Kurban Nasıl Kesilir

Konusu 'Bunları biliyormuydunuz' kategorisindedir ve Yavuz tarafından 16 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. Yavuz Üye Üye

    Kurbanlık Hayvan Nasıl Kesilir

    Kurban Kesmenin Püf Noktaları

    Eğer Kurban kesim metodunu bilmezseniz tavuk kesmekte bile zorlanırsınız. Öncelikle üç kişiden az olmamak üzere hazırlığnızı yapmalısınız. Kurban kesiminde sizelazım olacakların başında keskinleştirilmiş iki adet bıçak gerekiyor. Büyük baş hayvanlarda bıçağın biri sorun çıkarırsa hemen diğerini kullanırsınız.

    Küçük baş hayvanların kesimi (koyun kuzu keçi koç):

    Öncelikle keseceğiniz yerin temiz olması şarttır. Kanın nereye akıp birikeceğini ayarlamalısınız. Daha sonra hayvanın biri başını tutarken diğer arkadaşınız ayaklarını çaprazlama bağlayarak yere yatırırsınız. İki kişi ipleri sağlam tutarken kurbanı kesecek şahıs hayvanın boynunu iyice gerdirerek ilk bıçağı sert ve aynı yere atmaya gayret etmelidir. Deri kesildikten sonra bıçak kolay ilerleyecektir. O şekilde bırakmadan kanın boşalması beklenir. Kan boşalınca zaten hayvanın ayağı kalkma ihtimali yoktur. İpler bırakılır hayvan debelendikçe damarlardaki kanın hepsi gelip çıkar. Bu şekilde et daha sağlıklı ve lezzetli olur, pişmesi kolay olur. Kesimden sonra deriye çentik açıp şişirirseniz soymanız kolay olur. Hayvanın vücudu soğumadan soyarsanız daha çabuk yüzülür.

    Büyük Baş Hayvanların Kesimi (İnek Düve Tosun Dana)

    Büyük baş yahvanlar hem daha büyük ve kuvvetli olduklarından daha dikkatli olmak gerekiyor. Öncelikle sağlam bir ip ile hayvanın başı sağlam bir yere kısa bir ip ile bağlanır. Bağını başı yere yakın gelecek şekilde ayarlamalısınız. Daha sonra ön ve arka ayakları bir araya toplayacak şekilde çaprazlama bağlayarak ani ve güçlü bir şekilde çekilir. Hayvan yere yıkıldıktan sonra boynu vücuduna doğru katlanarak güç alıp kalkması engellenir ve hemen kalça tarafına hareket etmemesi için bastırılır. Yerde sağlam tutulduğu anlaşıldıktan sonra boynu düzeltilerek geriye doğru çenesinden tutarak gerginleştirilir. Kesileceği zaman bıçak darbeleri ani kararlı ve boğazından kulağına doğru çekilmelidir. Büyük baş hayvanda ilk sıçrama çok önemlidir. Hayvan ilk anda tutulursa kan boşaldıkça gücü kesilecektir. Kanını boşaldıktan sonra ipler gevşetilerek kanın rahatça ve daha çok çıkması sağlanır.
     



  2. Misafirim Ziyaretçi

    Cevap: Kurban Nasıl Kesilir

    bu sene yine acemi kasaplar kurbandan önce kendilerini kesecek sanırım:)
     



  3. Misafir Ziyaretçi

    Cevap: Kurban Nasıl Kesilir

    anlatması kolayda...:)
     



  4. sparrow Üye Üye

    Cevap: Kurban Nasıl Kesilir

    acemi kasab elinde kalır masad :D
     



Sayfayı Paylaş