Kuzu Yahni Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 22 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Terbiyeli Kuzu Yahni Nasıl yapılır,
    Resimli Kuzu Yahni Tarifi



    Kuzu etiyle yapılan ve yapımı kolay terbiyeli kuzu yahni tarifi



    Kuzu Yahni Malzemeleri


    500 gr kuzu eti
    250 gr arpacık soğan
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 defneyaprağı
    1 havuç
    1 su bardağı haşlanmış nohut


    Terbiyesi İçin

    1 limonun suyu
    2 yumurta sarısı
    1 yemek kaşığı nişasta
    2 çay kaşığı tuz
    2 çay kaşığı karabiber
    5 dal maydanoz

    [​IMG]

    Kuzu Yahni Yapılışı

    -Kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu etini, defneyapraklarını ve havucu doğrayıp tencereye ilave edin ve üzerini örtecek kadar su ekleyip 1 saat orta ateşte pişirin.
    -Arpacık soğanlarını tereyağı ile tavada soteleyin ve nohutlarla birlikte tencereye ekleyin.
    -Ocaktan almaya yakın yumurta sarısı, nişasta ve limon suyunu karıştırıp yavaş yavaş tencereye ilave edin. Kesilmemesi için hızlı bir şekilde karıştırıp ocaktan alın.
    -Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.


    Afiyet olsun.