Mantarlı Bulgur Pilavı nasıl yapılır ?

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 18 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi

    MALZEME

    1 su bardağı bulgur
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    3 adet mantar
    1 adet (orta boy) kuru soğan
    1/4 adet kırmızı kapya biber (küp küp doğranmış)
    1 adet yeşil dolmalık biber (küp küp doğranmış)
    1 tutam dereotu (ince kıyılmış)
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı tuz
    2 su bardağı kaynar su

    HAZIRLANIŞI

    Yayvan bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyun. Eriyince soğanı, kırmızı kapya biberi ve yeşil dolmalık biberi ekleyerek soteleyin.Ardından bulguru ekleyin.Üzerine tuzu ve haşlanmış mantarları ilave edin.Kaynar suyu da ekleyerek kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişirmeye bırakın.Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

    NOT

    Beyazlığını koruması için mantarları dörde böldükten sonra 5 dakika limonlu suda haşlayabilirsiniz.
     

  2. Cevap: Mantarlı Bulgur Pilavı nasıl yapılır ?

    Hımm güzel olur.Birkez kestaneli denemiştim pirinç pilavını içinde hiç kestane olduğu anlaşılmıyordu.Et gibi olmuştu. :rolleyes:
     


  3. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Cevap: Mantarlı Bulgur Pilavı nasıl yapılır ?

    Denemedim henüz:) bulgur pilavında nasıl olur acaba