Marmara Bölgesi'nde Yetişen Tarım Ürünleri Nelerdir?

Konusu 'Coğrafya atlası' forumundadır ve Yavuz tarafından 3 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. Marmara Bölgesinde Çok Yetişen Tarım Ürünleri Nelerdir?

    Marmara Bölgesinde Yetişen Başlıca Tarım Ürünleri Nelerdir

    Marmara bölgesi tarımsal anlamda farkılıklar göstermektedir. Bölgenin güney şehirlerinde zeytin üretimi çok fazladır. Ayrıca mısır Adapazarı ve Bursada önemli ekim alanlarını oluşturur. Pirinç ise Meriç ovalarında ekimi yoğunlaşır. Edirne bölge üretiminde ilk sırayı almaktadır. Buğday Trakyanın Ergene Bölümü’nde yoğun olarak yetiştirilir. Ayçiçeği tohumlarından yağ elde etmek için yetiştirilir. Türkiye üretiminin % 80 ini bu bölge karşılar. Ergene ve Güney Marmara Bölümleri’nde ekimi yoğunlaşır. Şekerpancarı yine Trakya, Güney Marmara ve Adapazarı ovalarında ekim yapılır. Tütün ise Türkiye'de ki üretimin 3. sırasını alır. Bursa, Balıkesir, Adapazarı’nda ekimi yapımaktadır.
    [​IMG]