Marzipan Nedir ve Marzipan Tatlısı Nasıl Yapılır?

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 3 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Marzipan Nedir ve Marzipan Tatlısı Tarifi

    Marzipan'ın kökeni hakkında kesin bilgiler mevcut değil ancak, bir görüş İran'da doğduğunu ve Avrupa'ya Türkler tarafından götürüldüğünü iddia etmektedir.İtalya ve Macaristan da yine bu tatlının aslında kendilerine ait olduğunu söyler.Ama genelde Marzipan Almanya'ya has bir tatlı olarak biliniyor.Esas olarak badem ve şekerden yapılan bu tatlı, ister kahve yanında, ister bayramda bayram şekeri olarak ister yaş pasta süslemelerinde kullanabileceğiniz lezzetli ve sağlıklı bir tatlıdır.Hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle keyifli sunumlar hazırlayabilirsiniz.

    Malzemeler:
    500 gram tatlı badem
    500 gram pudra şekeri
    1 adet yumurta akı
    300 gram antepfıstıklı bitter çikolata

    Yapılışı: Bademler kaynar suda bir müddet bekletilip kabukları soyulur. Mutfak robotuna alınarak şeker ve yumurta akı ilave edilir.Macun kıvamına gelene kadar karıştırılır. El ile şekillendirilerek benmari usulü eritilmiş bitter çikolataya bulanır.

    Not: Ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak hindistancevizine, kakao tozuna veya renkli granül şekerine bulayarak misafir şekeri yapabilirsiniz.Merdane yardımıyla açarak pasta üzeri süslemeleri yapabilirsiniz.