Mayıs Papatyasının Faydaları Nelerdir?

Konusu 'Bitkisel Tedavi' forumundadır ve Nehir tarafından 16 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. Mayıs Papatyasının Yararları Nelerdir?

    Bitki çayları içinde sıkça tüketilen papatyanın, modern tıp alanında da kullanıldığını belirten Diyetisyen Seçil Kenar, papatyanın türüne dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

    "Papatyanın şifalı etkilerinden yararlanabilmek için mutlaka doğru türünü seçmek gerekmektedir. Ülkemizde 700 çeşit papatya vardır ve şifalı etkisi olan mayıs papatyası dediğimiz türüdür. Bu yüzden papatyayı satın alırken veya toplarken bu türünün olmasına dikkat ediniz, aktarlardan alırken de mutlaka türünü sorunuz. Ayrıca papatyayı kuruturken de sıcak ortamda değil, gölgede kurutmak gerekmektedir.

    Papatya çayı yıllardan beri şifa eczanelerinde en ön sıralarda yer almaktadır. Kurutulmuş papatyaları demleyip çay şeklinde günde 1-2 fincan içtiğinizde size faydaları şöyle sıralanabilir:

    Özellikle sinir sisteminden kaynaklanan mide ağrılarını azaltır.

    Gaz, şişkinlik, hazımsızlık hissedenler yemekten sonra içerse bu problemlerin azaldığı görülmüştür.

    Stresli ve sinirli kişilerde sakinleşmeyi sağlar.

    Ağrı azaltıcı etkisi olduğu görülmüştür.

    Enfeksiyonu vücuttan atmada yardımcıdır. Bu yüzden özellikle boğaz, diş ve ağız bölgesi ağrılarında ve soluk algınlığında 1 tatlı kaşığı bal ile tüketiniz.

    Spazm sökücü etkisi vardır. Mide ve barsak spazmalarını azaltır.

    Barsak hareketlerini artırır ve idrar söktürücü etkisi vardır.

    Yatıştırıcı özelliği olduğu için özellikle uykusuzluk problemi olan kişilerde gece yatmadan önce 1 fincan içmesi uygun olur.

    Papatyayı demlerken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, etkisini kaybetmemesi için uzun süre demlenmemelidir. Kaynamış suya 5-6 dk. kadar demlenmesi için bırakılması ve çok bekletilmeden içilmesi gereklidir.