Meyve-Sebzeleri nasıl muhafaza etmeli?

Konusu 'Kadının Not Defteri' forumundadır ve Elif tarafından 5 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Buzdolabının muhafazada en zayıf kaldığı sıcak noktalar var. Buzluktan en uzak mesafede bulunan bu bölgelere sebze ve meyveleri yerleştirmemiz doğru olacaktır. Ancak hepsini bir araya koymaktansa sebzeleri sebzeliğe, meyveleri de sebzelikten bir sonraki rafa koymalıyız. Çünkü bazı meyveler etilen gazı üreterek yanlarındaki sebzelerin daha çabuk bozulmasına sebep olabilir ki bu da arzu etmediğimiz bir durumdur.

    Alışveriş sonrası temiz poşetlerin içerisine koyup, ağzını kapattığımız ve üzerine de birkaç delik açtığımız taktirde sebze ve meyvelerimizin alt raflarda uzun süre taze kalmalarını sağlayabiliriz. Ayrıca, sebze ve meyvelerin ıslak olması çürümeye sebep olacağından kuru olarak saklamaya özellikle dikkat etmeliyiz. Bu nedenle poşetlerde buharlaşma olduğunda yiyecekleri ıslak poşetlerden çıkarıp kurutmak, poşetleri de kuru olanlarıyla değiştirmek gerekir. Unutmadan söyleyelim: patates, soğan, sarımsak gibi sebzeler ile muz, mango, portakal, mandalina, elma gibi meyvelerin buzdolabında değil de oda sıcaklığında, direkt güneş ışığı almayan yerlerde saklanması daha uygundur.

    Son olarak reçel kavanozları, içecekler, turşular, konserveler, salata sosları gibi daha az risk taşıyan gıdaları buzdolabının kapısındaki bölümlerde rahatlıkla saklayabilirsiniz.