Meyve ve Sebzelerin Saklanması

Konusu 'Güncel bilgiler' forumundadır ve Elif tarafından 12 Eylül 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Meyve ve Sebzelerin doğru Saklanması için püf noktaları

    Sebze ve meyveleri en pratik ve bilindik saklama yolu uygun kaplarla derin dondurucuya koymaktır. Özellikle vişne, yarı kurumuş incir gibi meyveler oldukça başarılı bir şekilde bu yöntemlerle saklanabilir. Hemen hemen tüm ev hanımları hiçbir pişirme işlemine tabi tutmadan bezelye, barbunya gibi taneli sebzeleri dondurucuda saklarlar. Domatesle hafifçe sotelenip buzdolabı poşetiyle dondurucuya kaldırılan bamya ve fasulye de vazgeçilmezler arasındadır. Bu yöntemle saklanan sebzelerin buzdolabı kokusu almamaları için kilit poşetlerin kullanılması daha iyi sonuç verir.