Mikroskobik Canlıların Zararlı Etkilerinden Korunmak İçin Neler Yapabiliriz

Konusu 'Ödevim var' forumundadır ve Lavinia tarafından 27 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Mikroskobik Canlıların Zararlı Etkilerinden Korunmak İçin Ne Yapmalıyız

    Mikroskobik canlıların zararlı etkileri, besinlerin bozulması yönünde
    Besinlerin bozulmaması için kurutma, tuzlama, mayalama, konserve gibi yöntemleri uygulayabiliriz.
    Gıda bozulmasında dış koşulların önemi büyüktür. Mikroorganizmaların gelişmesinde sıcaklığın rolü çok büyüktür. Gıdaların korunması sırasında mantar ve bakterilerin gelişmesi ana problemlerden biridir. Dolayısı ile tüketilinceye değin gıda içerisindeki mikrobiyolojik etkinlikler mutlaka durdurulmalı yada hiç değilse azaltmalıyız. Gıdaların hava ile temasını kesme(vakumlama), cam ile örtme işlemlerini uygulayabiliriz.

    Mikroskobik canlıların zararlı etkileri, hastalıkların ortaya çıkması
    Sıtma, verem,tetenoz gibi hastalıkların koruyucu aşılarını yaptırarak.