Milföylü Tavuk Budu

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Berrak tarafından 27 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. Milföylü Tavuk sarma

    Uzunca bir süre önce arkadaşımda yemiştim.Enfes bir lezzet.Kesinlikle tavsiye ediyorum.Defalarcada yaptım... :)

    [​IMG]

    Milföylü Tavuk Budu

    Tavuk budu
    But sayısı kadar milföy hamuru
    kekik
    karabiber
    tuz
    pulbiber
    sıvıyağ
    Arzuya göre baharatlar ilave edebilirsiniz.

    Yapılışı
    Öncelikle tavuk butlarımızı tencerede suda 15-20 dk haşlıyoruz daha sonra suyundan cıkarıp bir kapta derilerini çıkarıyorsunuz.(isteyen çıkarmayabilir.)Ve tuzlayıp ,yağlayıp baharatladıktan sonra milföy hamurlarına sarıp alt ayaklarını bırakıyoruz orayada folyo sarıp yumurta sürüp fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

    Bu sade hali isteyen tavuk butlarını sarmadan önce,yağ,salça ve baharatlarla soslayabilir... :)