Nar Meyvesi Faydaları

Konusu 'Bunları biliyormuydunuz' forumundadır ve Yavuz tarafından 13 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. Nar Meyvesi Nasıl Saklanır

    Nar Mevsimi Ne Zaman İyi Nar Nasıl Anlaşılır

    Nar meyvesinin tansiyondan kansere çok çeşitli faydaları vardır. Nar meyvesini saklama yolları çeşitlidir. Birkaç ağaçlık bahçeniz varsa mevsimi geldiğinde toplayacağınız narları balkon yada varsa kiler gibi bir depomuzda bekleterek ihtiyaç kadar tüketebiliriz. Aşırı soğuk yada sıcaklık bozulmasına sebep olacaktır. Nar içerik olarak sıvı bir yapıya sahip olduğundan bütün halde soğuk hava depolarında yada difrizlerde bekletilmeleri durumunda dış görünüş olarak sağlam gözükselerde çekirdekleri bozulup gıda değerini kaybetmektedirler. Fakat narın suyunu sıkıp derindondurucuda plastik şişelerde ve soğuk ortamda saklayabiliriz. Yinede besin değerinin düşmemesi için çabuk tüetilmesi en doğru yöntem olacaktır.

    Nar meyvesinin faydaları anti toksidan olması bakımından çok önemlidir. Kanser hücrelerinin gelişmesine engel olarak, başta cilt ve prostat kanseri olmak üzere, kansere karşı vücudu korur. Olgun nar meyvesinin sıkılmış suyunun içilmesi ya da tanelerinin yenilmesi idrar söktürücü, sindirimi kolaylaştırıcı ve güçlendirici (tonik) etkiler sağlar. Nar ağacının kurutulmuş kök, gövde ve dal kabukları yakın zamanlara kadar en etkin tenya düşürücü olarak kullanılmıştır. Ancak, içerdiği alkaloitlerin insan için de birtakım zehirleri içermesi nedeniyle, bu kabuklar günümüzde kullanılmamakta, yerine, nar meyvesinden elde edilen infüzyondan yararlanılmaktadır. Nar meycesinin bağışıklık sistemini güçlendirir, cildi güzelleştirir, Damar sertliğini önlediği gibi kandaki koletrol oranını düzenler, nar meyvesinin daha bir çok faydaları bulunmaktadır.

    Nar meyvesini pazardan yada manavdan alırken dikkat etmeniz gereken en önemli husus tane olarak elinize aldığınızda tartıyor gibi yaparak ağır olmasına dikkat etmelisiniz. Elinizle tarttığınızda ağır ise taneleri diri ve doludur, hafif geliyorsa taneleri mutlaka çürümüştür. Bunu büyüklükleri eşit birkaç narı tartarak anlayabilirsiniz. Ayrıca meyvenin çok büyük yada küçük olmaması ve kabuğunun sarılıktan kırmızıya dönüştüğü yahut tamamen parlak bir kırmızıya dönüşmüş olmasına dikkat etmelisiniz. Bir yada iki adet narı ayıklayıp kaşık ile yemek çok lezzetli oluyor. Şimdiden afiyet olsun.
    [​IMG]
    [​IMG]