Narlı Muhallebi Tarifi resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 5 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Narlı Muhallebi Nasıl Yapılır - Narlı Muhallebi Yapımı

    Narlı Muhallebi yapmak için gereken Malzemeler

    Muhallebisi için;1 litre süt
    15 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay bardağı un
    1 poşet toz kremşanti
    2 yemek kaşığı margarin



    Narlı Muhallebi Peltesi için malzemeler
    2 su bardağı nar suyu
    2 su bardağı su
    5 yemek kaşığı mısır nişastası
    6 yemek kaşığı toz şeker



    ve narlı muhallebiyi Süslemek için,
    Nar taneleri
    Taze nane yaprakları

    Şİmdi gelelim Narlı muhallebinin tarifine;

    Önce orta boy tencerede; un, süt ve toz şekeri karıştırın.Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak, kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
    Tencereyi ocaktan indirip margarini ve toz kremşantiyi ekleyip mikserle çırpın.
    Peltesini hazırlamak için, nişasta ve toz şekeri bir kapta karıştırın.
    Nar suyu, su ve nişastalı karışımı tencereye alıp sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
    Pelte ve muhallebi soğumadan tatlı servisi yapacağınız cam kâselere pay edin.
    Narlı muhallebi oda sıcaklığında soğuyunca nar taneleri ve nane yaprağıyla süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun
    [​IMG]