Nohutlu ve mercimekli Bulgur Pilavı

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 23 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Nohutlu ve mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

    MALZEMELER
    1 Su bardağı Bulgur
    Zeytinyağı 1 yemek kaşığı
    1 adet (küçük boy) kuru soğan (ince doğranmış)
    1/3 çay bardağı Nohut (önceden haşlanmış)
    1/2 çay bardağı Yeşil mercimek (önceden haşlanmış)
    1/4 kırmızı biber (küp şeklinde doğranmış)
    1 çay kaşığı biber salçası
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 su bardağı kaynar su

    HAZIRLANIŞI

    Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun Eriyince soğanları ilave edip hafif pembeleşene kadar kavurun. Küp küp doğranan kırmızı kapya biberleri ilave edip bir dakika daha kavurun.Ardından biber salçasını ve bulguru da ilave ettikten sonra 1 dakika daha çevirin.Kavrulduktan sonra haşlanmış nohutu ve yeşil mercimeği ilave edin Kırmızı pul biberi, karabiberi tuzu ve kaynar suyu ekleyerek kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın.Nohutlu mercimekli Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.